Tips och råd

Antistress-råd


Känner du dig spänd och stressad?


Här får du 2 råd som kommer att hjälpa dig!!Råd 1: Ta ett djupt andetag in genom näsan och ut genom munnen. Föreställ dig att du andas in energi och andas ut oro och stress.Råd 2: Är inte detta tillräckligt, kan du unna dig en behandlande, eller bara skön, massage hos någon av de duktiga massörer som finns i trakten!

"I oredan, finn enkelheten. I disharmonin, finn harmonin.

Mitt i svårigheterna finns möjligheterna". (Einstein)                                     

Tips och råd


- Antistress-råd

- Solråd

Solbränd eller solbrun?


Var noga med att smörja in dig dagligen.

Hudläkarna rekommenderar solskyddsfaktor 30 i ansiktet från mars-oktober och givetvis även på andra solbelysta delar av kroppen.


Tänk på att även en mulen dag ger mycket UV-strålning, så insmörjning gäller även då. ”Förr” kunde man alltid sola utan solkräm, kanske du invänder. Ja, men förr var ozonskiktet, som skyddar mot UV-ljuset mycket tjockare. Det är tack vare att det tunnats ut som solen blir farlig. Det enda du kan göra för att minska risken är att smörja in dig alternativt inte utsätta dig för solen alls.


Solkräm eller inte?

Det finns olika åsikter, en del tycker att det är för mycket kemikalier, en del att det nog tar bort D-vitaminbildningen, och mycket annat.

En del solkrämer reflekterar bort de skadliga strålarna, en del absorberar dem. Kokosolja har naturligt en skyddsfaktor på cirka 15, vilket kan vara tillräckligt när man fått en bränna.

Vi tycker att lite kemikalier är ok om man jämför med hur det är att få malignt melanom och förlora den kampen!